Kun alitajuisten rajoittavien uskomusten muuttaminen tuntuu liian vaikealta

Asiakas kirjoitti minulle hiljattain, että hän ei usko pystyvänsä enää muuttamaan rajoittavia alitajuisia uskomuksiaan.

Kyseinen asiakas ei ole ensimmäinen, joka on sanonut minulle samaa, ja ymmärrän hyvin omastakin kokemuksesta, miltä hänestä tuntuu.

Minustakin tuntuu välillä siltä, että törmään aina uudelleen ja uudelleen samoihin sisäisiin rajoituksiin, jotka estävät minua nauttimasta elämästä niin paljon kuin voisin.

Olemasta rohkeampi, avoimempi, luottavaisempi, suurempi versio itsestäni, se, jonka sisälläni aavistan, ja jonka pyrin elämään todeksi.

Minäkin koen välillä lannistumisen hetkiä alitajuisten rajoitusteni kanssa ja mietin pystynkö ikinä vapautumaan niistä täysin.


Niinä hetkinä minua auttaa se, että muistelen lähtökohtiani kyseisen asian kanssa.

Mietin missä pisteessä olin silloin kun aloin työskennellä kyseisen rajoittavan uskomuksen kanssa ja ymmärrän, että vaikka uskomus ei ole poistunut minusta kokonaan, elämä on jo selkeästi helpompaa kuin ennen työskentelyn aloittamista.

Se tuo toivoa, että vapaudun rajoittavasta uskomuksestani ajan kanssa vieläkin enemmän.

Ja vaikka en pystyisi muuttamaan rajoittavaa uskomusta sataprosenttisesti, elämä on kuitenkin jo helpompaa kuin jos en olisi tehnyt mitään.

Tarkistuslista, kun rajoittavan uskomuksen muuttaminen tuntuu liian vaikealta:

Onko sinulla oikeat välineet rajoittavien uskomusten kanssa työskentelemiseksi?
Tulokset saavat näkyä hitaasti varsinkin silloin kun työstää useampaa rajoittavaa uskomusta samaan aikaan, mutta jos olet käyttänyt jotain välinettä vuosikausia etkä huomaa mitään tuloksia, on aika etsiä uusia välineitä.

Hyväksytkö itsesi sellaisena kuin olet? Pystytkö hyväksymään oman keskeneräisyytesi ja elämän keskeneräisyyden?Jos et, tätä kannattaa harjoitella, koska se tekee elämän tuhat kertaa helpommaksi.

Huomaatko pienet muutokset? Oletko pannut  merkille, että et reagoi enää yhtä voimakkaasti rajoittavan uskomuksesi takia?Ehkä luot vielä sen takia toistuvasti ikäviä tilanteita, mutta tilanteet eivät tunnu ihan yhtä pahoilta kuin ennen. Ehkä tunnereaktiosi ei ollut enää yhtä voimakas.Muutos ei yleensä tapahdu kertarysähdyksellä vaan (hyvin) pienin askelin. Pidä päiväkirjaa pienistä muutoksista niin näet, että menet eteenpäin koko ajan.

Huomaatko elämässäsi myös ne asiat, jotka ovat jo hyvin? Saatat esimerkiksi kokea olevasi huono ja riittämätön useimmissa asioissa, mutta tiedät olevasi hyvä leipomaan.Kun kiinnität huomiota tunteeseen, että olet hyvä jossain, luot sitä tunnetta lisää.

Lue myös:

– Helppo ja nopea tapa katkaista negatiiviset ajatukset
– Näetkö itsesi oikeassa valossa?
– 8 tapaa joilla aivoissasi vallitseva kielteinen vinouma estää sinua olemasta onnellinen
– Hyviin kokemuksiin uppoutuminen tekee aivoistasi positiivisemmat
– Itsemyötätunto on supervoima, jota ilman kenenkään ei pitäisi joutua elämään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.